280 Natteravne fra 86 foreninger til Landsmøde....

280 Natteravne fra 86 foreninger til Landsmøde....

09-04-2014

”Frivillighed betyder meget for vores samfund, og et af de bedste eksempler er jer. I er der for andre. I gør det for andres skyld og for jeres egen skyld, fordi det giver mening. Det er et fantastisk arbejde I gør,” sådan indledte økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager sin åbningstale på Natteravnenes Landsmøde i Nyborg d. 5. april. I talen fokuserede hun på nødvendigheden af frivilligt arbejde.

”For mig er det at være frivillig det, der gør et velfærdssamfund. Uden frivillighed ville samfundet smuldre - uanset hvor mange penge, vi postede i regioner og kommuner,” understregede Margrethe Vestager.

Stig Kjerulf, formand for Fonden for Socialt Ansvar bød velkommen og fortalte kort om oplevelsen i Sydney, hvor Natteravnene fik overrakt Kronprinsparrets Sociale Pris 2013.

”Det var et højdepunkt at blive æret efter 15 år med Natteravnene. Og ja, jeg var nervøs. For jeg vidste, at der sad 4.000 mennesker i salen, 8 mio. tv-seere på direkte tv og senere ville udsendelsen blive vist for 50 mio. tv-seere. ”

Erik Thorsted fremhævede også Kronprinsparrets Sociale Pris 2013 som det største højdepunkt sidste år – en pris, der efterfølgende har resulteret i 250 nye Natteravne landet over. Erik Thorsted fortalte at Landsmødet 2015 vil foregå i efteråret, det vil blandt andet være til stor fordel for de nyvalgte bestyrelser, som bliver valgt ind om foråret. I år var der også besøg af vores søsterorganisation fra Sverige, Janne Lundholm fra Stiftelsen nattvandring.nu, som var mødt op for blandt andet at overraske Erik Thorsted med udnævnelsen til ÆresNatteravn. Erik fik et flot diplom, og en svensk Natteravnejakke, som er i de danske farver, og Janne takkede for den store støtte det danske Sekretariat har udvist.

Leif Olsen, sociolog og seniorforsker hos KORA, fortalte om hovedpunkterne fra ”Evaluering af Natteravnene i Danmark. KORA-undersøgelsen viser, at kun 6 % forældre aldrig har hørt om Natteravnene, så det er imponerende, hvor kendte Natteravnene er!”

SSP-konsulent Martin Bannow er næstformand i SSP-samrådet og fortalte om SSP-samarbejdet med Natteravnene.

”Vi har fælles værdier ved at være ansvarlige voksne, synlige og engagerede i børn og unge. Som Natteravne har I et godt brand, og I gør en vigtig, forebyggende indsats for den brede gruppe af unge. I forhold til samarbejdet med SSP vil jeg sige, at I ikke skal rumme alt. I er en ressource, I kan guide de unge videre, men I skal ikke løse store, sociale problemer.”

Trine-Maria Kristensen, specialist i sociale medier, gav deltagerne et inspirerende og underholdende indblik i sociale medier med fokus på Facebook og holdt efterfølgende en workshop om brug af sociale medier.

”Glem ordet ’medier’ – det handler om det ’sociale’ og at være sociale sammen. Over 3 mio. danskere er på Facebook, og 75 % af dem er på hver dag.  Det, vi deler på de sociale medier viser, hvem vi er – eller gerne vil være. Hvis du vil bruge Facebook til at synliggøre Natteravnene, så husk derfor at lave opslag, som folk gerne vil dele – flotte billeder, positive budskaber og andet, som viser, at det er populært at være Natteravn.

Resten af dagen bød på workshop, ”walk and talk”, møde for formænd og SeniorInstruktører samt udtrækning af klippekortpræmier fra vores mange gavmilde sponsorer se mere om hvem her

I alt blev det til 46 Natteravne net som var fyldt med flotte præmier med alt fra mini Ipad, mini cruice, frirejsebiletter, bøger, middag for to med vin, kaffemaskine, Tivoliårskort, DAB radio, avancerede kuffertremme, regntøj, tasker, armbåndsur, rejseure, vaser, jakker...og meget, meget mere....

Og så skal der lyde en stor tak til Jesper Rasmussen fra Skilterådgivningen.dk, der også selv er Natteravn, som havde sat et Natteravne PRsæt med banner og Roll up til lodtrækning blandt de tilstedeværende foreninger. Den heldige blev foreningen i Herning.

– og så selvfølgelig Søs Fenger, der sammen med Vicky Singh fortsatte den der helt særlige, sprøde stemning med sangen ’Sammen’ og selvfølgelig Natteravnenes kendingsmelodi ’Inderst inde’, som er en fast tradition til Landsmøderne.

Initiativprisen 2013 gik til Henrik Skude, SeniorInstruktør og Natteravn i Albertslund, for hans fokus på et øget job swop-kultur mellem Natteravnene. At vi arbejder mere sammen på tværs og bliver bedre til at lade os inspirere fra andre foreninger – ved blandt andet at invitere sig selv til nattevandring med andre Natteravneforeninger i landet.

Kl. 17.00 deltes Natteravnene – nogle rejste hjem og andre blev til middag og socialt samvær på Best Western Nyborg Strand.

Tak for i år, vi ses igen den 26. september 2015.